dinsdag 30 augustus 2011

Dag 21: Pizza-time!

Het grote moment was dan ook aangebroken, ook voor de kids. Eindelijk eens pizza bakken uit de houtoven. Het deeg en de ingrediƫnten zijn verre van onbekend voor mij, maar nu van de elektrische oven, naar de houtoven was waar ik het meest naar uit keek. En het overtrof simpelweg al mijn verwachtingen!



Daarnaast keek ik ook erg uit naar het bakken van brood. De laatste tijd veel gelezen van Peter Reinhart en ook o.a. de website van de Weekend Bakery. Om in het Italiaanse thema te blijven, had ik een biga voorbereid en 's ochtends het deeg gemaakt voor een ciabatta. Nadat de pizza's opgegeten waren en de oven wat meer naar een normale temperatuur was gegaan, eerst het hout eruit gehaald en de ovenvloer met een vochtige doek schoongemaakt. Met een goede 25 minuten kwam het resultaat uit de oven, zie de foto's.

Inmiddels ook de boog zwart geschilderd en dat geeft gelijk ook een compleet ander resultaat.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten